Bez cepšanas un bez želatīna pievienošanas!
Rezultāts- fantastisks un salds.
Nepieciešans pamatnei:
- 175 gr. cepumi (es ņēmu ar šokolādes gabaliņiem)
- 55g sviests
Cepumus sadauza (sablenderē) smalkos gabaliņos, pievieno izkusušu sviestu un to masu izklāj kūkas formas pamatnē. Es pamatni un maliņas sasmērēju ar eļļu, jo tad nekas nepielīp un viegli izcelt no trauka. Liek uz 1h ledusskapī.
- 225 g tumšā šokolāde
- 225 g piena šokolāde
- 55g pūdercukurs
- 350 g svaigais siers
- 425 g mascarpone
- 2 ēd.k īru krēma liķieris (nav obligāti, bet oriģinālajā receptē minēts un no tā tas kūkas nosaukums)
- 1.ēd k stipras, melnas kafijas
Izkausē visu šokolādi ūdens peldē.
Atsevišķi bļodā svaigo sieru sajauc ar pūdercukuru, tad pievieno mascarpone sieru un jaudz līdz masa paliek krēmīga/viendabīga.
Lej klāt izkusušo šokolādi un kārtīgi jauc.
Jāmaisa ar karoti vai ar lāpstiņu, nedrīkst mikserēt.
Pievieno liķieri un kafiju, sajauc un izklāj veidnē uz cepumiem.
Liek ledusskapī uz 2h.
vuaļā, īzī-pīzī un ļoooti garšīgi. Salds gan, jāuzdzer kāds dzēriens bez cukura 😀 Bērniem ļoti garšoja. un pieaugušajiem arī 😀
Sančita
February 6, 2013 at 9:22 AM
uh, siekala notecēja!