RSS

Irish cream cheesecake

05 Feb

Bez cepšanas un bez želatīna pievienošanas!

Rezultāts- fantastisks un salds.

Image

 

Nepieciešans pamatnei:

  • 175 gr. cepumi (es ņēmu ar šokolādes gabaliņiem)
  • 55g sviests

Cepumus sadauza (sablenderē) smalkos gabaliņos, pievieno izkusušu sviestu un to masu izklāj kūkas formas pamatnē. Es pamatni un maliņas sasmērēju ar eļļu, jo tad nekas nepielīp un viegli izcelt no trauka. Liek uz 1h ledusskapī.

  • 225 g tumšā šokolāde
  • 225 g piena šokolāde
  • 55g pūdercukurs
  • 350 g svaigais siers
  • 425 g mascarpone
  • 2 ēd.k īru krēma liķieris (nav obligāti, bet oriģinālajā receptē minēts un no tā tas kūkas nosaukums)
  • 1.ēd k stipras, melnas kafijas

Izkausē visu šokolādi ūdens peldē.

Atsevišķi bļodā svaigo sieru sajauc ar pūdercukuru, tad pievieno mascarpone sieru un jaudz līdz masa paliek krēmīga/viendabīga.

Lej klāt izkusušo šokolādi un kārtīgi jauc.

Jāmaisa ar karoti vai ar lāpstiņu, nedrīkst mikserēt.

Pievieno liķieri un kafiju, sajauc un izklāj veidnē uz cepumiem. 

Liek ledusskapī uz 2h.

vuaļā, īzī-pīzī un ļoooti garšīgi. Salds gan, jāuzdzer kāds dzēriens bez cukura 😀 Bērniem ļoti garšoja. un pieaugušajiem arī 😀

 

 
1 Comment

Posted by on February 5, 2013 in Uncategorized

 

One response to “Irish cream cheesecake

  1. Sančita

    February 6, 2013 at 9:22 AM

    uh, siekala notecēja!

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: